
Bezglutenowe pieczywo przyszłości? Teraz z białkiem ze świerszczy!
Nowa receptura chleba bezglutenowego może zrewolucjonizować zdrowe odżywianie. Wzbogacony o naturalne białka – m.in. z owadów – staje się wartościowym elementem nowoczesnej diety. Czy pieczywo z mączką z owadów spotka się z uznaniem konsumentów?
29 maja 2025, 13:40

Który chleb jest najzdrowszy? Jeden z nich nie ma sobie równych
Chleb od tysięcy lat jest stanowi podstawę diety człowieka. Współcześnie jednak jego jakość i skład wzbudzają liczne kontrowersje. Który chleb bezsprzecznie zasługuje na miano najzdrowszego?
31 marca 2025, 12:50

Czy mrożenie chleba jest zdrowe? Zaskakujące wyniki badań
Większość z nas choć raz stanęła przed dylematem: co zrobić z nadmiarem chleba, aby go nie wyrzucać? Przechowywanie pieczywa w zamrażarce to popularna praktyka. Jak wpływa na jego właściwości? Czy mrożony chleb jest zdrowy? Najnowsze badania naukowe rzucają nowe światło na ten temat.
24 lutego 2025, 13:21