Aromatyczna, kremowa i pełna witamin – zupa z marchwi i imbiru to doskonały sposób na oczyszczenie organizmu po ciężkostrawnych posiłkach.

Warzywa ogród marchew rzodkiewka Composition,With,Assorted,Raw,Organic,Vegetables.,Detox,Diet
ShutterStock
Moc marchwi i imbiru
Marchew jest bogata w beta-karoten, który wspiera wzrok i kondycję skóry. Imbir działa rozgrzewająco i przeciwzapalnie, wspomaga też trawienie.
Jak ją zrobić
Składniki:
- 4 marchewki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
- 1 łyżka oliwy
- 1 litr bulionu warzywnego
Podsmaż cebulę z imbirem, dodaj pokrojoną marchew, zalej bulionem i gotuj do miękkości. Zblenduj na gładki krem.
Zupa, która dba o urodę
Regularne spożywanie tej zupy poprawia koloryt skóry i wspiera odporność. Można ją podać z pestkami dyni lub grzankami pełnoziarnistymi.
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A.
Kup licencję.


![Barszczyk na lekko – zdrowa, aromatyczna klasyka bez grama tłuszczu [Przepis]](https://webp-konwerter.incdn.pl/eyJmIjoiaHR0cHM6Ly9nLmluZm/9yLnBsL3AvX2ZpbGVzLzM4NTkw/MDAwL2JhcnN6Y3otenVwYS1wcn/plcGlzLTM4NTg5ODk3LmpwZyJ9.jpg)
