
Tych 5 produktów ma więcej białka niż mięso. Numer 3 zaskakuje
Białko to fundament zdrowej diety – buduje mięśnie, wspiera odporność, pomaga w regeneracji i reguluje metabolizm. Wielu z nas automatycznie kojarzy je z mięsem: kurczakiem, wołowiną czy indykiem. Tymczasem istnieją produkty roślinne, które mają więcej białka niż mięso!
28 sierpnia 2025, 10:33

Co się dzieje z organizmem, gdy jemy bób? To nie tylko naturalny antydepresant
Bób to warzywo kojarzone głównie z letnim gotowaniem, miską pełną parujących nasion i odrobiną soli. Tymczasem to niepozorne warzywo strączkowe skrywa w sobie prawdziwe bogactwo składników odżywczych, które mogą wspierać mózg, poprawiać nastrój, wspomagać odchudzanie, a nawet... łagodzić objawy choroby Parkinsona. Na co dobry jest bób i jak ugotować bób prawidłowo?
29 maja 2025, 13:42