
Mięso wciąż króluje w polskich kuchniach. „Rewolucja roślinna zatrzymała się” – pokazują najnowsze dane
Ponad 99,6 proc. polskich gospodarstw domowych wciąż kupuje mięso – wynika z analizy YouGov dla „Rzeczpospolitej”. Choć roślinne zamienniki zyskują na popularności, nie zmieniły nawyków żywieniowych Polaków.
13 listopada 2025, 07:16

Gęsina - czy warto ją jeść? Zalety i wady mięsa z gęsi
Gęsina coraz częściej wraca na polskie stoły – nie tylko od święta. Czy rzeczywiście jest zdrowa? Jakie są właściwości odżywcze gęsiny, a co może być jej minusem? Poznaj zalety i wady gęsiny i zdecyduj, czy warto ją włączyć do swojej diety.
12 czerwca 2025, 13:40

Apel o wstrzymanie importu drobiu z Polski. Powodem ognisko choroby
Litewski Urząd ds. Żywności i Weterynarii apeluje o wstrzymanie importu drobiu z Polski. Powodem jest wykryte na fermie drobiu na Litwie ognisko ptasiej grypy. Jak twierdzą władze tego kraju wirus przedostał się właśnie z Polski.
04 lutego 2025, 20:09
