• dziennik.pl
  • forsal.pl
  • INFOR.pl
  • INFORLEX.pl
  • e-DGP
ZdrowieGo
ZdrowieGo
Anuluj
  • Prawo
  • Finanse
  • Leki
  • Medycyna naturalna
  • Choroby
  • Psychologia
  • Styl życia
  • Fit przepisy
  • Porady
  • dziennik.pl
  • forsal.pl
  • INFOR.pl
  • INFORLEX.pl
  • e-DGP
    • Prawo
    • Finanse
    • Leki
    • Medycyna naturalna
    • Choroby
    • Psychologia
    • Styl życia
    • Fit przepisy
    • Porady
    • dziennik.pl
    • forsal.pl
    • INFOR.pl
    • INFORLEX.pl
    • e-DGP

      smak

      Dlaczego niektóre potrawy nas odrzucają? Wstręt do jedzenia to biologiczny mechanizm obronny
      Dlaczego niektóre potrawy nas odrzucają? Wstręt do jedzenia to biologiczny mechanizm obronny
      Smażone owady, stuletnie jaja czy fermentowany śledź – dla jednych przysmaki, dla innych kulinarny koszmar. Skąd bierze się wstręt do jedzenia? Ekspertka wyjaśnia, jak ewolucja, geny i kultura wpływają na nasz smak.
      30 lipca 2025, 09:23
      Można polubić to, co nie smakuje? Czy kubki smakowe da się przeprogramować?
      Można polubić to, co nie smakuje? Czy kubki smakowe da się przeprogramować?
      Każdy z nas ma smak, za którym nie przepada. Bywa, że nawet, jeśli coś uchodzi za zdrowe i dietetyczne, nie dajemy się przekonać. Czy to da się zmienić? Dietetyczka z Minnesoty uważa, że przeprogramowanie kubków smakowych jest jak najbardziej możliwe. Jak to zrobić?
      07 lutego 2025, 07:14

        Aktualności

        • Pilny komunikat GIS. Popularne mleko dla niemowląt wycofane

        • Rośnie liczba zachorowań na raka głowy i szyi w Polsce. Jakie objawy powinny Cię zaniepokoić? Problem dotyczy coraz częściej osób przed 50. rokiem życia.

        • Szpitale przekładają zabiegi. Wciąż czekają na refundację świadczeń z NFZ

        • GIF wycofuje popularną witaminę. Sprawdź, czy jej nie masz

        • Blisko 200 dzieci urodziło się z nasienia z ryzykiem zachorowania na raka

        • Polacy chętnie leczą tutaj zęby. Plomba kosztuje 50 zł, turystyka dentystyczna kwitnie

        • Tak „wieczne chemikalia” wpływają na rozwój łożyska. Naukowcy ostrzegają

      • Jak skutecznie obniżyć cholesterol? Przełomowe badania nad nową terapią
        Beata Jasina-Wojtalak
        "Najpotężniejsza broń w walce z chorobami serca". Jednorazowa terapia ma obniżyć zły cholesterol o 50% i to na stałe
      • ciąża kobieta
        Paula Nowak
        Ten środek zmienia mózg dzieci. Naukowcy ostrzegają: kontakt z toksyną wciąż jest możliwy
      • witamina d d3
        Beata Jasina-Wojtalak
        Nowe rekomendacje w sprawie dawek witaminy D. Eksperci są zgodni: wyższe nie chronią przed złamaniami kości
      • zawał serca
        Paula Nowak
        Takie ciśnienie krwi może skończyć się zawałem. Tej granicy nie można ignorować
      • Wypij zamiast kawy, najlepiej przed śniadaniem. Obniża cukier
        Beata Jasina-Wojtalak
        Wypij zamiast kawy, najlepiej przed śniadaniem. Obniża cukier
      • Popularna przyprawa może pomóc w odchudzaniu. Dodaj łyżeczkę do szklanki ciepłej wody
        Beata Jasina-Wojtalak
        Popularna przyprawa może pomóc w odchudzaniu. Dodaj łyżeczkę do szklanki ciepłej wody
      • Faszerowane pomidory to danie idealne na letni obiad
        Beata Jasina-Wojtalak
        Warto sięgać po pomidory. Zawarty w nich likopen może chronić przed nowotworami
      • Wcześniejsza emerytura dla honorowych krwiodawców
        Beata Jasina-Wojtalak
        Wcześniejsza emerytura dla krwiodawców. Skorzysta jedna grupa zawodowa
      • Choroba Parkinsona coraz powszechniejsza
        Beata Jasina-Wojtalak
        Niepokojący wzrost liczby chorych. Już 100 tysięcy Polaków usłyszało taką diagnozę
      • Sklep
      • Reklama
      • Kontakt
      • Regulamin
      • Ochrona prywatności
      • Zmień ustawienia prywatności
      • O nas
      • Mapa serwisu
      Copyright INFOR PL S.A.