
Dodaj do owsianki lub sałatki, a długo nie poczujesz głodu
Owsianka to klasyk zdrowego śniadania – szybka w przygotowaniu, pełna błonnika i lekkostrawna. Ale czy wiesz, że możesz sprawić, by ta porcja dawała Ci uczucie sytości na znacznie dłużej? Sekret tkwi w jednym prostym dodatku – orzechach.
11 września 2025, 13:32

Została uznana za najbardziej trującą roślinę na świecie. Polacy zajadają się jej owocami
Dodawane do sałatek, deserów czy potraw kuchni azjatyckiej – orzechy te uchodzą za zdrowy i wartościowy składnik diety. Mało kto zdaje sobie jednak sprawę, że roślina, z której pochodzą, została uznana za najbardziej trującą na świecie! Ogród Botaniczny w Hamburgu ogłosił ranking najbardziej toksycznych roślin 2025 roku, a na jego szczycie znalazło się właśnie… drzewo nerkowca.
07 marca 2025, 13:46

To najbardziej trująca roślina na świecie. Polacy jedzą jej owoce na potęgę
Ogród Botaniczny w Hamburgu ogłosił ranking najbardziej trujących roślin 2025 roku. Na szczycie znalazła się ta, z której pochodzi jedna z najczęściej spożywanych przekąsek na świecie. W Polsce też się nią zajadamy. O jaką roślinę dokładnie chodzi?
28 lutego 2025, 10:18